Haber

Bursa’da binaların röntgeni çekilecek

Bursa’da vatandaşların mevcut yapılarının risk durumu hakkında bilgi sahibi olabilmesi için binaların röntgeni ücretsiz olarak çekilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yapılara ilişkin raporların hazırlanması için imzalı

İmza töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ülkenin deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda önemli birikimler elde ettiğini belirtti.

Amaçlarının hasarı en az ölçüde atlatmak olduğunu belirten Aktaş, Bursa için ‘hormonal büyüme’ tabirini kullandığını kaydetti.

Özellikle 1980’lerden sonra yaşanan hormonal büyümeyi yok ederek şehri güzelleştireceklerini ifade eden Aktaş, “Şehirlerimiz cazibe merkezi haline geldi ama çarpık, köhne, afetlere ve kentsel risklere duyarlı, yetersiz. ve depreme dayanıklı olmayan, depreme dayanıklı olmayan niteliksiz yapılara” “Düzensiz yapılaşmanın sonuçları ortadadır. Deprem uzmanları, son dönemdeki deneyimlerimiz ışığında Kuzey Anadolu Fayı’na dikkat çekiyor. Bursa da bu fay üzerinde yer alıyor.” tabirini kullandı.

Kentsel dönüşümle sağlıksız binaları yenilemek için tüm güçlerini kullanırken diğer yandan kaçak yapılaşma olduğu sürece yapılan iyileştirmelerin anlamsız olacağını vurgulayan Aktaş, kentsel dönüşüm için bundan sonra çok daha radikal kararlar alacaklarını vurguladı. verimli topraklara sahip olan ve taban için de tehlikeli olan Bursa Ovası’nın korunması. .

Her vatandaşın bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu:

“Siyaset yapmadan bu süreci halka anlatmalıyız. Halkımızın mevcut yapılarının risk durumu hakkında bilgi sahibi olmasının önünü açıyoruz. Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım belediyeleri, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisleri Odası , Mimarlar Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası ile vatandaşlarımız “İlimizdeki yapıların risk değerlendirmesinin onun talebi doğrultusunda yapılması için işbirliği protokolü yapıyoruz. Protokol kapsamında teknik ekiplerimiz binaların durumunu yerinde raporlayarak başvuru sahiplerine bildirecek. Bunun için vatandaşlardan rastgele bir ücret alınmayacak. Bunun maliyetini başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla karşılayacağız.”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan da çalışmanın Bursa’nın 17 ilçesini kapsayacağını açıkladı.

Protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar imzaladı. , Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Engin Er, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Dava Küçükkayalar ve Mimarlar Odası Başkanı Sevecen Rodoplu imza attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu